Met ijs, slagroom, wafels, pannenkoeken, pudding, milkshakes, meloen, ontbijtgranen, yoghurt, kwark, in allerlei salades, cakes,… Blauwbessen zijn bij elk gerecht heerlijk.
Recepten
Blauwbessenconfituur
Benodigdheden
- 750 gr suiker per kg bessen
- Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- +/- 15 min koken
- Mixen hoeft niet maar mag altijd
Yoghurtcake met blauwbessen
Benodigdheden
- 150 g gesmolten boter
- 220 g suiker
- 2 eieren
- 140 g Griekse yoghurt
- 1 el citroenzeste
- 1 tl vanille-extract
- 225 g zelfrijzende bloem
- 125 g blauwbessen + wat extra voor versiering
- poedersuiker voor de afwerking
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenzeste en het vanille-extract in een kom.Voeg de bloem toe en mix alles goed.
- Doe de blauwbessen erdoorheen en giet het beslag in een rechthoekige cakevorm. Vergeet je bakpapier er niet in te leggen. Strijk de bovenkant van het mengsel glad met een spatel en bak de cake voor ongeveer 60 minuten of tot het goed gaar is. Dit kan je testen door in het midden van je cake te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is je cake gaar.
- Laat je cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen voor je hem omkeert om op een plateau volledig te laten afkoelen.
- Versier je cake nog met wat extra blauwbessen en vernevel de poedersuiker erbovenop.
Blue Lagoon (smoothie)
Benodigdheden (3 personen)
- 250 gr bevroren blauwbessen
- 125 ml witte yoghurt natuur
- 150 ml appelsap
- 1 banaan
Bereidingswijze
- Doe alle benodigdheden samen in een blender en mix.
